Leuchtturm postzegel accessoires

Leuchtturm postzegel accessoires De geschiedenis van uitgeverij LEUCHTTURM begon in 1917 met de oprichting van uitgeverij KABE door lithografie Paul Koch in Aschersleben, in de deelstaat Saksen-Anhalt, Duitsland. KABE is een afkorting van Koch en Bein, waarbij Bein de naam is van de zakenpartner van Paul Koch. Het bedrijf produceert vandaag de dag nog steeds KABE postzegelalbums en maakt ook muntenalbums onder het merk Komet. Paul Koch moest in de jaren dertig zijn eerste bedrijf verkopen. Na de oorlog slaagde Koch er in 1948 in om in Hamburg een nieuw bedrijf op te richten: uitgeverij LEUCHTTURM, die ook postzegelalbums produceerde.

Met de nieuwe eigenaren wist KABE-Verlag – de uitgeverij – de Tweede Wereldoorlog te overleven. Nadat het bedrijf in 1953 in staatseigendom kwam, vluchtten de eigenaren naar Goeppingen en bouwden daar hun bedrijf weer op. KABE en LEUCHTTURM, beide opgericht door Paul Koch, werkten nauw samen op het gebied van productie en ontwikkeling van postzegelboeken en voorgedrukte albums, alsmede bij de inkoop van materiaal. Daarbij kwamen ze zelfs een wederzijdse winstdeling overeen. Toen in de jaren negentig de kwestie van een opvolger voor uitgeverij KABE niet vanuit de eigen gelederen kon worden opgelost, leek het samenvoegen van beide bedrijven de beste oplossing. Beide uitgeverijen, ooit opgericht door Paul Koch, zijn sinds 1997 verenigd.

Tussen traditie en innovatie.

LEUCHTTURM staat niet alleen bekend om zijn hoogwaardige producten, maar ook om zijn uitgebreide filatelistische competentie bij het maken van albums en ondersteuning aan verzamelaars.

“Alles behalve postzegels en munten” is het motto van ons bedrijf. Verzamelaars krijgen alle informatie en de benodigde accessoires van LEUCHTTURM! We voelen ons verplicht tot twee principes: de traditie en innovatie.

Filatelie en numismatisch zijn hobby’s met een lange traditie en regels. Om die reden verwachten verzamelaars van ons dat we vasthouden aan beproefde producten en beproefde en geteste systemen. Het verzamelen van postzegels en munten verandert voortdurend: nieuwe collectieve objecten verschijnen en collectieve gewoonten veranderen. LEUCHTTURM speelt in op nieuwe trends met producten die aansluiten bij de wensen van klanten. Klik hier voor de website van Leuchtturm.

Leuchtturm postzegel accessoires Mijn verzameling postzegels van Nederland en Duitsland heb ik ook ondergebracht in Leuchtturm albums. Via mijn website www.haanderik.nl bied ik deze dan ook te koop aan. Hieronder heb ik aangegeven welke Leuchtturm albums en supplementen nog te koop zijn. Ook vele bijbehorende postzegels kunt U op mijn website vinden.

Heeft U vragen over mijn Leuchtturm albums en supplementen dan hoor ik dat graag via onderstaand contactformulier.